Torrevieja

Torrevieja

Torreveija är en av Spaniens mest omtalade kuststäder utmed medelhavets lockande stränder. Med sina klippiga vikar och och sina saltlaguner är området definitvt Europas naturjuvel.

De berömda saltlagunerna är de två största i Europa och bad i dessa rekommenderas som terapi för olika slags sjukdomar. De är numera klassade som nationalparker och varje år kommer ca 250 olika fågelsorter hit, till och med Flamingos!

Stränderna är förstklassiga och naturen runt omkring är absolut unik. Den stora marinan rymmer närmare 1600 båtar och vaktas av La Mata, vakttornet som ståtar där sedan romartiden.

I Torrevieja samlas många svenskar, inte minst de som bor här permanent. Torrevieja är en livlig stad kantad av restauranger och caféer längs den långa sandstranden. I augusti hålls den veckolånga festivalen Las Habaneras, en musikfestival som hyllar den latinamerikanska musiken, ett arv från den tid då saltbåtarna tog vägen via Kuba.

Området är även känt för sina många golfbanor. Det finns ett 20-tal att välja på och de anses hålla hög klass. Området är även känt för klättring och det finns många möjligheter att utöva vattensporter, tennis och cykling. Om du reser med barn är ett besök på Aqualandia uppskattat - en av Europas största vattenparker.