Alicante

Alicante

Utsikt från slottet Santa Barbara

Med ett stort utbud av barer och kaféer blir Alicante staden som aldrig sover. Stadens yta är behändig och passar utmärkt för promenader, den är full av historia, kultur och karnevaler och har samtidigt de bästa stränderna i Spanien.

Tropiska palmer kantar den marmorbelagda strandpromenaden som löper längs med hamnen och med utsikt upp mot bergen med sina slott och kloster. Rambla mitt i centrum kantas av glasstånd och caféer, El Barrio- Gamla Stan samlar lokalbefolkningen på kvällarna och den mer sofistikerade delen av stan som ligger mellan hamnpromenaden Explanada och Calle Alfonso El Sabio rymmer eleganta pubar och moderna restauranger. Längs med Avenida de Cajal och på gatorna runt omkring i det sk. "La Zona" finns barerna och nattlivet i Alicante. Alicante är en blandning av historia och modern samtid.

På Explananda är det marknad varje onsdag under sommaren. Här finns både keramik och handgjorda korgar, glöm inte att pruta! På terassen längs Explanada ligger mängder med kaféer och tavernor med stadens bästa utsikt.

Ta en promenad uppför Benacantillberget och besök 1500-tals slottet Castillo de Santa Bárbara som ligger på 166 meters höjd. Vilken utsikt du får över staden och havet! I slottet finns ett museum med skulpturer och berömda ansikten från Francisco Goya till Valle- Inclá. Slottet är öppet varje dag utom måndag.

Ta tåget till Denia som går varje timme från 06.00 till 20.00. Turen kallas "Citronexpressen" och åker genom bergstunnlar, över broar med fantastiska vyer längs vägen. Turen tar ca 2 timmar och återresan går från 06.25 fram till 19.25.

Alicantes mest kända maträtter innehåller alltid ris och nationalrätten Paella serveras runt om i staden. På restaurangen Dársena som ligger vid marinan, Muelle de Levante 6, serveras regionala rätter med fisk och skaldjur och är Alicantes Paella palats nummer ett.

Lokalbefolkningen går till Rincón De Antonio på Calle San Rafael 13. Här serveras stora portioner vällagad och traditionell mat till humana priser. De röda dukarna gör att stället känns hemtrevligt och genuint.